Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Όχι, δεν είναι...

    


     "Οι χρόνιες τύψεις είναι, όπως συμφωνούν όλοι οι ηθικολόγοι, πολύ δυσάρεστο συναίσθημα. Αν έχεις συμπεριφερθεί άσχημα, μετάνιωσε, επανόρθωσε ό,τι μπορείς και θέσε στον εαυτό σου το καθήκον να συμπεριφερθεί καλύτερα την επόμενη φορά. Με κανένα τρόπο μην αρκεσθείς να κάθεσαι και ν' αναλογίζεσαι τα σφάλματά σου. Το να κυλιέσαι στη λάσπη δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαριστείς. ..."

"Θαυμαστός καινούριος κόσμος" του Άλντους Χάξλεϊ 

(Απόσπασμα από τον πρόλογο του συγγραφέα.)

6 σχόλια:

 1. Πραγματικά πολύ μεγάλη κουβέντα Ανέσπερη....! και νομίζω λυτρωτική συμβουλή. Καλή σου βδομάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιάννη καλή σου μέρα. Έτσι αρχίζει ο πρόλογος του συγγραφέα που τον έγραψε μετά από 19 χρόνια στο βιβλίο του. Στην πρώτη ανάγνωση δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία γιατί βιαζόμουν να ξεκινήσω την ιστορία. Στη δευτερη ανάγνωση κόλλησα. Σκέφτηκα πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν όλοι μας αγαπούσαμε τα λάθη μας, τα βλέπαμε σαν μαθήματα ζωής, προσπαθούσαμε να περισώσουμε ό,τι γινόταν και προχωρούσαμε καθαγιασμένοι.
  Καλό μήνα θα ευχηθώ μαζί με την καλημέρα μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τεράστια ελευθερία να μην κουβαλάς οτιδήποτε, οι τύψεις και οι ενοχές είναι όντος ασήκωτο φορτίο!
  Καλό μήνα να έχουμε, εσωτερικά ελεύθερο!

  ΑΦιλάκια καρδιάς! <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πίσω από αυτήν την ελευθερία κρύβεται πολύ δουλειά όμως Στεφανία και το ξέρεις. Και το μυστικό πιστεύω πως βρίσκεται στην εσωτερική ζυγαριά που μέσα του ο καθένας κουβαλάει. Ας ζυγιάζουμε λοιπόν τις καταστάσεις πριν αντιδράσουμε και όλα θα γίνουν πιο εύκολα.
  Υπέροχος να είναι και ο δικός σου μήνας! Με ανάσες ανοιξιάτικες και ελεύθερες!!! <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φοβάμαι ότι ο Χάξλεϊ έχει κάμερα και με παρακολουθεί.. Αλλιώς δεν εξηγείται ότι κολλάω στο αυτομαστίγωμα κι αργώ να πάω στο επόμενο -ουσιαστικό- στάδιο.. :( Φιλιά και καλημέρες και καλό μήνα με λιγότερες τύψεις! (το λέω για να με..ακούω!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πέτρα, από εκεί που είναι σίγουρα μας παρακολουθεί όλους. Όσο προφητικό κι αν ήταν το συγκεκριμένο βιβλίο του, θέλησε μετά από χρόνια να το επανεκδόσει γράφοντας έναν πρόλογο και αναγνωρίζοντας ουσιαστικά τις ατέλειες του "Θαυμαστού καινούργιου κόσμου" του.
  Το αυτομαστίγωμα αν μέχρι τώρα σε οφέλησε, πες μου το να το υιοθετήσω κι εγώ σαν συμπεριφορά. Αν πάλι δεν σε οφέλησε, υιοθέτησε εσύ τη δική μου αντίδραση. Διορθώνω λάθη αν έχω το περιθώριο αυτό και πάω παρακάτω παίρνοντας το μάθημά μου. Καλά πάει μέχρι τώρα. ;)
  Καλό απομεσήμερο σου εύχομαι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή