Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

Αστερόσκονη


   Νιώθεις στ' αλήθεια τυχερή όταν οι φίλοι σου έχουν τέτοιους φίλους. Κι εκεί που απ' τη βεράντα σου τ' αμέτρητα αστέρια στον ουρανό ενίοτε χαζεύεις, βρίσκεσαι σε "πριβέ" αστεροπαρατήρηση μέσα από επαγγελματικά τηλεσκόπια να κάνεις. Ανακαλύπτεις ξαφνικά αστερισμούς κι αστέρια που μόνο σε σελίδες βιβλίων μέχρι τώρα ίσως τυχαία να συνάντησες γιατί με το γυμνό σου μάτι δεν είναι δυνατόν να τα εντοπίσεις ακόμη κι αν ξέρεις προς τα που το βλέμμα σου να στρέψεις.
   Νιώθεις στ' αλήθεια τυχερή όταν ο φίλος των φίλων σου έχει τέτοιες γνώσεις κι αρχίζει τις συστάσεις για όσα άγνωστα αντικρίζεις πίσω από τον "φακό". Σιωπάς κι ακούς μονάχα. Παίρνεις ξανά και ξανά τη θέση σου στην "ουρά" των 6-7 ατόμων που τη βραδιά σου συντροφεύουν, να ταξιδέψεις στ' όνειρο που αναπάντεχα έφερε η βραδιά σου. 
   Κι όπου οι άλλοι βλέπουν πλειάδες κι αστερισμούς διάφορους, εσύ αστερόσκονη βλέπεις και κρυφά στην εσάρπα σου μαζεύεις να ντύσεις όνειρα σε άλλες νύχτες. Εκείνες τις πιο μοναχικές και σκοτεινές σου νύχτες που οι ειδήσεις της ημέρας αμαύρωσαν με θλιβερές εικόνες. 
   Μα και οι άλλες σου οι νύχτες πλέον, όχι εκείνες οι σκοτεινές και οι μοναχικές που ντύνεις με αστερόσκονη, οι άλλες οι απλές σου οι νύχτες. Ακόμη κι εκείνες πλέον απ' άλλη διάσταση θα παίρνουν φως και θα χρωματίζονται όταν τον ουρανό στο εξής θα παρατηρείς απ' τη βεράντα σου. Θα αναζητά η ματιά σου σημεία γνώριμα που είδες μέσα από το φακό και ο νους θα ξεκινά σεργιάνι μήπως και τύχει ν' ανταμώσει ότι το γυμνούλι βλέμμα σου μπορεί να εντοπίσει.
   Και με ανυπομονησία ενός παιδιού θα περιμένεις να αδειάσει και πάλι το πανέμορφο Αυγουστιάτικο φεγγάρι για να ξαναβρεθείς εκεί, ξανά σεργιάνι μέσα από το φακό να κάνεις. Για να μαζέψεις πληροφορίες για κόσμους μακρινούς και άπιαστους κι ονειρεμένους. Για να μαζέψεις νοερά και κρυφά απ' όλους όση αστερόσκονη χρειάζεσαι τις σκοτεινές σου νύχτες στο εξής με αυτήν να ντύνεις και να ξορκίζεις έτσι το κακό που στόχο έβαλε τον κόσμο να σκεπάσει.


4 σχόλια:

 1. Εμ είχες τέτοια εμπειρία βρε Ζωή ; τέλειο......! αυτή είναι από τις ομορφότερες στιγμές της φυσικής μας παρατήρησης θα έλεγα. Πραγματικά σε ζηλεύω με την καλή έννοια για όσα είδες και απόλαυσες.
  Τις καλησπέρες μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε Γιάννη πραγματικά, απίστευτη εμπειρία.
  Καμιά φορά νιώθω πως είμαι αχάριστη για όσα έχω. Μα ύστερα πάλι σκέφτομαι πως αυτό το αίσθημα του κενού που νιώθω δεν είναι για όσα δεν κατάφερα να αποκτήσω αλλά γιατί τα κεκτημένα μου θα ήθελα όλοι να τα είχαν. ...
  Καλό υπόλοιπο Κυριακής και όμορφη εβδομάδα σου εύχομαι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπημενη πανσεληνος που μοιραζει τοση έμπνευση σε όλους!
  '
  Καλή συνέχεια
  Φιλια πολλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπημένη πραγματικά η πανσέληνος του Αυγούστου Αριάδνη! Έχεις τόσες όμορφες επιλογές να κάνεις τη συγκεκριμένη βραδιά!
   Φέτος όμως μου την επισκίασε ο Κρόνος με τα δαχτυλίδια του και ανυπομονώ να αδειάσει για να τον ξαναδώ. Και με την ευκαιρία να ξαναμαζέψω αστερόσκονη :)
   Ευχές για όμορφη εβδομάδα με ψηλά το κεφάλι παρ' όλα αυτά που επιμένουν να σκουραίνουν τη σκέψη μας!!!

   Διαγραφή