Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Να σας συστήσω την Μοίρα.


      Το όνομά της είναι Μοίρα.
     Η Μοίρα, δείχνει να είναι απόλυτα εξοικειωμένη με την παρουσία των ανθρώπων στη ζωή της καθώς επίσης και με την οριοθέτηση του χώρου της.    Η Μοίρα, η οποία κάποτε έμαθε να χορεύει πατώντας πάνω σε αναμμένα κάρβουνα προκειμένου ο "Αρκουδιάρης" των παιδικών μας χρόνων να βγάλει το εύκολο και χωρίς κόπο μεροκάματό του, παρουσιάζει σήμερα, σύμφωνα με τους ειδικούς, μια αυτιστική συμπεριφορά. Πηγαινοέρχεται δίχως σκοπό και αιτία, σε μία απόσταση 10-15 μέτρων και συχνά κάνει κυκλικές κινήσεις με το κεφάλι της προσπαθώντας να αποτινάξει από το λαιμό της μια χοντρή αόρατη αλυσίδα, η οποία, υποθέτω, πως ακόμη κρατάει δέσμια την ψυχή και το μυαλό της.
     Δεν έζησε ποτέ στο φυσικό της περιβάλλον και δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει μέσα σ' αυτό, επειδή δεν πρόλαβε να πάρει την κατάλληλη εκπαίδευση από την μητέρα της.
     Τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς, ζει "ελεύθερη" και ασφαλής στο καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στο Νυμφαίο Φλώρινας. Μια έκταση πενήντα στρεμμάτων φυσικού δάσους με οξιές, η οποία είναι ειδικά περιφραγμένη και φιλοξενεί πρώην αιχμάλωτες ή σοβαρά τραυματισμένες αρκούδες που δεν μπορούν να επανενταχθούν στο φυσικό της περιβάλλον.
      Η συλλογική και άρτια συντονισμένη προσπάθεια κάποιων ευαίσθητων Ανθρώπων, θα βοηθήσουν την Μοίρα μέχρι το τέλος της ζωής της να έχει ήρεμες συνθήκες διαβίωσης και την ποιότητα ζωής που της αξίζει.
     Θέλησα απλά να σας την γνωρίσω...


4 σχόλια:

 1. Το μεγαλύτερο Κτήνος που πλάστηκε στη Φύση είναι εν δυνάμει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
  Δεν παίζει κάτι άλλο και δεν ακούω κουβέντα Ζωή.
  Όταν μάλιστα μπολιάζεται με την εμπορευματοποίηση, με την υπεραξία πάνω στις ζωές των ανθρώπων και την ιδιοκτησία τότε αποθρασύνεται παντελώς.
  Ας είναι ευλογημένοι εκεί πάνω αυτοί που φροντίζουν την ψυχή αυτή και επίσης εσύ που ανέδειξες το θέμα.
  Χριστός Ανέστη και τις ευχές μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε Γιάννη
   Λες και ήσουν παρόν στην χθεσινή ξενάγηση και μιλάς για το Κτήνος και τον άνθρωπο.
   Μια συνηθισμένη "απόδραση" από την καθημερινότητά μου το διήμερο που μας πέρασε, αφενός φόρτωσε τις μπαταρίες μου, αφετέρου μου έδωσε ερεθίσματα να ψάξω λίγο παραπάνω για το θέμα.
   Θυμάμαι στα μικράτα μου, έτρεχα πίσω από τους "αρκουδιάρηδες" που περνούσαν από τη γειτονιά μου γιατί έτρεχε όλη η παρέα. Όσο μεγάλωνα, το θέαμα αυτό μου προκαλούσε θλίψη και δεν ακολουθούσα τα παιδιά. Ούτε και ήθελα να παρακολουθώ παραστάσεις από οποιοδήποτε τσίρκο επισκεπτόταν την πόλη μου. Η ιδέα της άγριας ζωής έξω από το φυσικό της περιβάλλον μου προκαλούσε δυσφορία και θλίψη.
   Χθες, επέστρεψα στο σπίτι μου με την εικόνα του αρκουδιάρη και της μικρής αρκουδίτσας που φορούσε μια φουστίτσα από τούλι, είχε ένα φιογκάκι στο κεφάλι και μια πολύ βαριά αλυσίδα στο λαιμό. Σκέφτηκα πως θα μπορούσε να ήταν και η Μοίρα που η μοίρα ήθελε να ξανασυναντήσω σ' αυτήν την ηλικία, ποιος ξέρει για ποιον λόγο.

   Διαγραφή
 2. Η Μοίρα αν ζούσε σε άλλες εποχές Ζωή μου, ούτε Μοίρα θα την έλεγαν και η μοίρα της θα ήταν τελείως διαφορετική και ευτυχώς που τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολλές οργανώσεις σε όλη τη Γη, ασχολούνται με τη "μοίρα" πολλών ζώων άγριων και μη και κάνουν καλή δουλειά, ας το αναγνωρίσουμε. Οι άθλιοι λαθροθήρες θα υπάρχουν και συνήθως με την ανοχή πολλών κυβερνήσεων!
  Χαίρομαι να σε διαβάζω Ζωή μου, το λέω και θα το ξαναλέω! ;-)

  Καλή μας νύχτα με τη γνωστή μας γλυκιά αγκαλιά! <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στεφανία μου γλυκιά
   Ξέρω πως δεν σου αρέσει να "χτενίζω" τα κείμενά μου και σου ζητώ συγνώμη γιατί το συγκεκριμένο το χτένισα αρκετά. Το αρχικό παρέπεμπε σε παραμύθι για μικρά παιδιά ενώ θα ήθελα η παρούσα ανάρτηση να απευθύνεται σε μεγάλους, υπεύθυνους, συνειδητοποιημένους και ευαισθητοποιημένους Ανθρώπους.
   Εμείς, και τα έμψυχα γύρω μας (χλωρίδα και πανίδα), είμαστε συγχρονισμένοι με την ίδια ανάσα και αυτό θα πρέπει επιτέλους κάποτε να το κατανοήσουμε και να συμπεριφερόμαστε με ωριμότητα, υπευθυνότητα και σεβασμό...
   Σταματώ εδώ γιατί αν συνεχίσω θα φαίνεται πως δίνω συμβουλές κι εγώ συμβουλές δεν είμαι άξια να δώσω σε κανέναν και για τίποτα.
   Σ' ευχαριστώ πολύ για τα κολακευτικά σου λόγια!!! Με τιμάς πολύ με όσα λες και ξαναλές!!! Σ' ευχαριστώ!!!
   Μια από τις γνωστές πλέον αγκαλιές και από ΄μένα προς εσένα!!! :) <3

   Διαγραφή